1. EMZİRMEYE İLİŞKİN YAZILI BİR POLİTİKA HAZIRLANMALI VE BU DÜZENLİ ARALIKLARLA TÜM SAĞLIK PERSONELİNİN BİLGİSİNE SUNULMALIDIR.
2. TÜM SAĞLIK PERSONELİ BU POLİTİKA DOĞRULTUSUNDA EĞİTİLMELİDİR.
3. HAMİLE KADINLAR, EMZİRMENİN YARARLARI VE YÖNTEMLERİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLMELİDİR,
4. DOĞUMDAN SONRAKİ İLK BİR SAAT BEBEKLERİN ANNELERİ İLE TEN TEMASI KURMASINI SAĞLAYARAK EMZİRMEYE BAŞLAMA KONUSUNDA YARDIMCI OLUNMALIDIR,
5. ANNELERE, EMZİRMENİN NASIL OLACAĞI VE BEBEKLERİNDEN AYRI KALDIKLARI DURUMLARDA SÜTÜN SALGILANMASINI NASIL SÜRDÜREBİLECEKLERİ GÖSTERİLMELİDİR,
6. TIBBEN GEREKLİ GÖRÜLMEDİKÇE, YENİDOĞANLARA ANNE SÜTÜNDEN BAŞKA YİYECEK, İÇECEK ÖNERİLMEMELİDİR,İLK ALTI AY SADECE ANNE SÜTÜ VERİLMESİ DEVAMINDA İSE UYGUN TAMAMLAYICI BESLENME İLE BERABER EMZİRMENİN İKİ YAŞ VE ÖTESİNE KADAR SÜRDÜRÜLMESİ KONUSUNDA AİLELER BİLGİLENDİRİLMELİDİR.
7. ANNE İLE BEBEĞİN 24 SAAT BİR ARADA KALMALARINI SAĞLAYACAK BİR UYGULAMA BENİMSENMELİDİR,
8. BEBEĞİN HER İSTEYİŞİNDE EMZİRİLMESİ TEŞVİK EDİLMELİDİR,
9. EMZİRİLEN BEBEKLERE YALANCI MEME VEYA EMZİK TÜRÜNDEN HERHANGİ BİR ŞEY VERİLMEMELİDİR,
10. ANNELER, TABURCU OLDUKTAN SONRA DA EMZİRMEYE DEVAM EDEBİLMELERİ, KARŞILAŞABİLECEKLERİ SORUNLARI ÇÖZEBİLMELERİ AÇISINDAN BAŞVURABİLECEKLERİ SAĞLIK KURULUŞLARI ve BÖLGELERİNDE ANNE DESTEK GURUPLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRİLMELİDİRLER.
11. KURUMUN TÜM BİRİMLERİNDE BEBEK FORMÜLLERİNİN PAZARLANMASIYLA İLGİLİ ULUSLARARASI YASA BENİMSENMİŞ VE UYGULANIYOR OLMALIDIR.